Skip to content

Avem nevoie de alimente alcaline si acide

Alimente alcaline si acide

Alimentele acide produc senzație de greutate în organism, nervozitate, migrenă, arsuri la stomac, iar dieta alcalină compensează efectele acestor alimente. Deci pentru o viață sănătoasă regula-i simplă, este nevoie doar să includem în alimentația zilnică alimente alcaline si acide în proporție de aproximativ 75-25%.

Unele liste de alimente alcaline de pe internet sunt contradictorii, de exemplu bananele au procent mare de potasiu, astfel se consideră alcaline, însă au și 25% zahăr, ceea ce le face foarte acide.

Dintre alimente alcaline amintim legumele, ca broccoli, ardei iute, mazăre, fasole verde, dovlecei, spanacul, varza, salata verde, fructele, ca de exemplu lămâie, grapefruit, avocado, nucă de cocos proaspătă, cereale, ca orezul brun, fasole, soia și verdețurile, ca mlădițe de grâu, mlădițe de orz etc.

Între alimente acide se numără carnea, lactate și ouă, îndulcitori, fructe, ca merele, caise, struguri, piersici, prune, zmeură. Este recomandat consumul de alimente alcaline si acide, dar trebuie ținut un echilibru între ele.